V tisku vyšlo v poslední době dost článků o posedlosti potravinářů přidávat "bílý jed" - cukr - do nekonečné řady výrobků, i tam, kde bychom to naprosto nečekali: šunky, konzervy, polívky, tzv. dietních nízkotučných potravin atd. Důvodem jsou ale naše chuťové preference, v prvé řadě nelibost z některých chutí, které cukr potlačí nebo zcela eliminuje. Na prvním místě hořkost. Právě sem úspěšně zaútočil startup MycoTechnology z Colorada. Objevil a využil vlastnost neviditelných houbových buněk (mycelium) působit na našich chuťových pohárcích jako blokátor hořkosti. Spojil se s firmou působící v oboru nekalorických sladidel, která má zajistit globální rozšíření mycelia do potravinářského průmyslu jako náhražku cukru.
Originální článekWarning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/doc/www.6dhub.cz/www/templates/6dhub/html/com_k2/default/item.php on line 37
Související
Můžete skutečně identifikovat rakovinu prostřednictvím vyhledávače?
Vědci z nedávno vytvořené Health&Wellness divize společnosti Microsoft zjistili z analýzy dotazů ve vyhledávači Bing, že lze najít souvislost mezi zadanými hledanými výrazy a diagnózou pro rakovinu slinivky. Tým Microsoftu vytěžil vyhledávací dotazy od 6,4 milionu uživatelů Bingu a zjistil, že...
Revoluční nanotyče mohou naprosto změnit trh s displeji
Týmy výzkumníků z University of Illinois, jihokorejského výzkumného institutu pro elektroniku a telekomunikaci a společnosti Dow Chemical se spojily, aby společně vytvořily světlo-emitující diody (LED) z nanokrystalických nanotyčí. K výrobě revolučních nanotyčí výzkumnící použili nanokrystaly,...
Na Harvardu se rodí nová léčba mozku nejen po otřesech
Vědci z Harvardu přišli s experimentální léčbou, jež pomohla myši obnovit mozkovou strukturu a mozkové funkce po několika otřesech mozku. Vyústí projekt v pilulku, která nám bude pomáhat zotavovat se po mozkových zraněních, popřípadě léčit nemoce, jako je Alzheimerova choroba? Originální článek